fbpx

Feliz ano novo!

Inburgeren in Portugal: naast het klussen was dat de eerste maanden voor ons het grote doel. Lukt dat? Zeker! Een praatje maken met de dorpsgenoten is natuurlijk lastig, maar gedag zeggen (‘Bom dia!’) en vragen hoe het gaat (‘Tudo bem?’) leren we al snel. De drukke Nederlandse decembermaand is hier wel wat rustiger. Sinterklaas is onbekend en ook van Tweede Kerstdag hebben Portugezen nog nooit gehoord.

Wel kent het katholieke Portugal vele andere feestdagen en dat merkten we, toen er begin december een processie was in ons dorp Arelho. Pieter ging erheen om wat te filmen voor de vlog, maar kreeg plotseling een hele andere rol, toen de buurvrouw hem tot één van de processiegangers promoveerde. Inburgering geslaagd!?

Kerst, voor het eerst zonder familie, was apart. Zeker ook door het prachtige weer: een kerstlunch buiten in de zon met 15 graden! Oud & Nieuw vierden we met Kim, Patrick en Milou en zij waren niet de enige vrienden en familie die een kijkje kwamen nemen. Ook Piet & Cobien (ouders Pieter) en René & Ria (broer Jeannette) kwamen langs. Gezellig!

En zo raken we langzaam gewend aan ons nieuwe Portugese leven. Natuurlijk missen we dingen uit Nederland, maar wat we er voor terug krijgen maakt heel veel goed!

Meer zien? Deze filmpjes horen bij dit bericht!