fbpx

Winter in Portugal

Het is februari! Onze eerste februari in Portugal en ik moet zeggen: dat bevalt prima. Zoals ook januari zeer in de smaak viel. Oké, het kan onstuimig zijn met veel wind en regen, maar het is overdag nooit kouder dan een graad of 13.

En als de zon schijnt: wauw! Dat scheelt meteen een graad of 5. Heerlijk in je trui buiten lunchen, dat kan in Portugal in de winter. Maar dan wel nadat je ’s ochtends het ijs van de ruiten van je auto hebt gekrabt, als je vroeg weg moet tenminste (wat niet zo vaak gebeurt…)

Ondertussen zitten we natuurlijk niet stil. We klussen wat, vissen de deksel uit de waterput, hakken hout (met pijnlijke gevolgen), bakken taarten en koekjes, drinken sap van sinaasappels uit onze eigen boom, doen met veel plezier boodschappen, laten onze honden uit, gaan wekelijks naar netball (Jeannette) en volgen Portugese les. We hebben het dus druk, tenminste … op onze eigen manier.

Wie het ook druk heeft, is onze architect. Inmiddels zijn we bij de vierde revisie van zijn oorspronkelijke plan en het lijkt erop dat het zo goed is. Het wordt prachtig! Onze quinta wordt verbouwd tot een woonhuis voor onszelf en drie vakantie-appartementen op te verhuren. Met zwembad!

Meer zien? Deze filmpjes horen bij dit bericht: