fbpx

Carnaval in Caldas

Gelukkig is niet alles anders in Portugal. Want toen ik onlangs op Instagram berichten las over carnaval in Nederland, zag ik tegelijkertijd hier in Portugal posters hangen met aankondigingen van optochten en feesten. Helemaal onlogisch is dat natuurlijk niet: Portugal is een katholiek land en carnaval heeft zijn tradities vanuit dat geloof. Carnaval in Portugal begint dus gewoon net als in Nederland zeven weken voor Pasen.

En dus gingen we zaterdag 2 maart naar Obidos, want ergens in de krant of op Facebook zag ik dat daar een optocht zou zijn. Dat vinden van aankondigingen van evenementen is trouwens hier in Portugal nog niet zo makkelijk. In Nederland heeft iedere club, vereniging of bedrijf zijn eigen website, maar in Portugal is dat zeker nog niet vanzelfsprekend. Maar goed, wij naar Obidos. Daar bestond de optocht uit ongeveer vijftien als vrouw verklede mannen. Geen muziek, geen praalwagens, niets. Is dit het nou? Waar is die link tussen Portugal en Brazilië als het gaat om carnaval?

Welnu, die link zag ik een dag later tijdens het carnaval in Caldas da Rainha! Wat een optocht was dat! Zeker twintig praalwagens met groepen identiek verklede Portugezen, dansend, zingend, confetti gooiend en de hele route lekker druk met heel veel toeschouwers. Voeg daarbij de stampende carnavals-beats uit de luidsprekers en de optocht was compleet.

En zoals het in Brazilië waarschijnlijk erg warm is tijdens de parade en in Nederland meestal heel koud, was het in Portugal heerlijk: zonnetje, 18 graden. Kortom: een belevenis!

carnaval Caldas da Rainha
carnaval Caldas da Rainha
carnaval Caldas da Rainha
carnaval Caldas da Rainha
carnaval Caldas da Rainha
carnaval Caldas da Rainha
carnaval Caldas da Rainha

Benieuwd naar bewegende beelden van het carnaval in Caldas da Rainha? Bekijk dan vlog #045 op het YouTube-kanaal van Quinta dos Pernobes!