fbpx

Santarem, een bezoek waard

Santarem is een middelgrote provinciestad op ongeveer 40 minuten rijden van onze Quinta dos Pernobes. Het is de trip ernaartoe zeker waard, hoewel dat er niet op lijkt als je deze stad binnenrijdt. De buitenwijken staan (zoals in vele Portugese steden) vol met niet echt mooie flatgebouwen, afgewisseld met grote supermarkten en ander superstores.

Maar als je eenmaal het centrum binnenkomt en de auto hebt geparkeerd, dan loop je al snel door de oude binnenstad met vele kleine straatjes, mooie doorkijkjes en prachtige kerken.

Santarem ligt op een heuvel in een verder vlak landschap, dus je hebt op veel plekken een mooi zicht op de omgeving.

Bezoek zeker ook de Jardim Portas do Sol, een klein stadspark dat uitkijkt over de rivier de Taag en de wijde omtrek. Dit park heeft een klein modern cafeetje voor een kopje koffie, maar dat kan natuurlijk ook in één van de vele andere gelegenheden in het oude centrum.

Op de hoogte blijven van acties en speciale aanbiedingen?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!