fbpx

Arelho: geluiden van het dorp

We wonen in Arelho, een klein dorpje vlakbij Obidos. Toen we besloten naar Portugal de verhuizen, stond één ding vast: we gaan niet in de middle of nowhere wonen. Als geboren stadskinderen (Jeannette in Amstelveen en Pieter in Haarlem) houden we wel van wat geluiden om ons heen. Maar niet teveel natuurlijk, het moet wel leuk blijven. 

En daarom is ons dorp Arelho een prima plek! Het is de ideale combinatie: de rust van een klein dorp, maar tegelijkertijd gebeurt er genoeg om ons heen. De lachende dorpsgenoten op het terras van het café (honderd meter van onze Quinta), het kerkkoor dat oefent in het dorpshuis, de bakker die toeterend voorbij komt om zijn verse broodjes aan te prijzen en de wijnboer die zijn druiven oogst, want we wonen tenslotte in een agrarische omgeving. 

En dan de beestenboel! Hanen en kippen, honden en katten, geiten en schapen, paarden en ezels, vogels en vlinders: we hebben het allemaal in het dorp en ze laten zich uiteraard af en toe horen (behalve die vlinders natuurlijk).

“Dus voor mijn rust hoef ik niet naar Quinta dos Pernobes te komen?”, hoor ik je nu denken. Zeker wel! Want Arelho blijft een dorp waar niet zo heel veel gebeurt. Dus als je lekker met een boek bij het zwembad ligt en er rijdt een trekker voorbij, denk je ‘hé, een trekker’ en lees je weer lekker verder. Gewoon, omdat het vakantie is en het dorpsleven aan je voorbij trekt. Genieten!

Op de hoogte blijven van acties en speciale aanbiedingen?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!