fbpx

De twee gezichten van Peniche

Als je vanaf de snelweg IP6 Peniche binnenrijdt, kom je op een belangrijke rotonde. De afslag die je hier kiest, bepaalt in welk deel van Peniche je terecht komt. Dat is natuurlijk logisch, maar nergens zijn twee afslagen zo verschillend als hier!

Ga je rechtdoor, dan rijd je richting kust en dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar verwacht hier geen gezellige boulevard, mooie stranden en aantrekkelijke restaurants. Je kunt natuurlijk wel de zee zien en horen, maar verder zie je veel kantoren en huizen.

Ga je bij de eerder genoemde rotonde echter linksaf, dan rijd je na een paar kilometer het centrum van Peniche binnen. En daar gebeurt het! Hier vind je een mooie rotsige kustlijn, veel restaurants, de ferries naar de Berlenga-eilanden en een oud fort met indrukwekkende muren en torens.

Dus als wij je een tip mogen geven: neem de rotonde linksaf, kies een mooie parkeerplek en geniet van deze heerlijke kustplaats. En zoek je nog een authentieke lunchplek: op deze pagina over Peniche vind je ‘m!

Enne … ga je bij de rotonde per ongeluk toch rechtdoor, geen punt. Uiteindelijk kom je na een omweg ook uit in het centrum van Peniche!

Op de hoogte blijven van acties en speciale aanbiedingen?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!